Vladimir Vuletić dobio spor protiv Srpskog telegrafa, najavljuje nove tužbe

0
236

Tabloid Srpski telegraf, po sudskoj odluci, mora bivšem potpredsedniku FK Partizan i profesoru Pravnog fakulteta u Beogradu Vladimiru Vuletiću da isplati odštetu zbog neistinitih tekstova koje je objavio o njemu. Nakon uspeha u ovom sporu profesor Vuletić je najavio i tužbu zbog tekstova i audio snimaka njegovih razgovora sa Veljkom Belivukom, kao i tužbu protiv predsednika Srbije i ministra unutrašnjih poslova koji su kod njega stvorili osećaj nebezbednosti zbog tvrdnji o povezanosti sa Belivukovom grupom.

„Srpski telegraf“ objavio je prepiske i sadržaje prisluškivanih razgovora profesora Vladimira Vuletića, bivšeg potpredsednika FK Partizan, sa Veljkom Belivukom, vođom navijačke grupe „Principi“ i vođom kriminalnog klana. Vuletić je naveo da su to prepiske iz 2017. godine, da su samo zloupotrebljene, da je o njima već bilo reči, da nisu nove, ali ni brojne, već da narod ima kratko pamćenje, te da zbog toga sada prolaze kao senzacije. Pre nego što je dobio presudu protiv Srpskog telegrafa na sudu Vuletić je najavio da će podneti tužbu prema svim medijima koji su preuzeli te prepiske od Srpskog telegrafa. Zamolili smo profesora Vladimira Vuletića da pojasni kako su režimski mediji došli u posed sadržine tih razgovora.

Viši sud u Beogradu doneo je presudu da tabloid „Srpski telegraf“ mora bivšem potpredsedniku FK Partizan i profesoru Pravnog fakulteta u Beogradu Vladimiru Vuletiću da isplati odštetu u iznosu od 150.000 dinara zbog neistinitih tekstova koje je objavio o njemu. U pitanju su tekstovi „Srpski telegraf otkriva šokantne poruke: Gej afera u vrhu Partizana“ i „Legende Partizana o aferi u Humskoj: Oterajte gej pedofila“. U obrazloženju presude navodi se da su „skrinšotovi sa Instagram naloga Vuletića bili falsifikovani i da nisu predstavljali njegovu komunikaciju sa NN licem“. Vladimir Vuletić je najavio tužbu i za transkripte i audio zapise njegovog razgovora sa Veljkom Belivukom. On je rekao da se sa Belivukom čuo samo jednom i da je reč bila o Partizanu i ni o čemu drugom, kao i da Belivuk nikada nije dolazio na Pravni fakultet. Napomenuvši da je spinovanje to što se njemu imputira bilo kakva ozbiljna veza sa uhapšenim Belivukom, a da se pritom skrivaju, kako je rekao, Belivukovi mnogo veći drugari Vuletić je najavio da će zbog tvrdnji o njegovoj povezanosti sa Veljkom Belivukom podneti tužbe protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina koji su kod njega tim tvrdnjama izazvali „osećaj nebezbednosti“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here