Jelena i Novak Đoković svečano otvorili vrtić u Ljubišu

0
246

Danas je otvoren vrtiću u selu Ljubiš, koji je deo Predškolske ustanove „Radost“ iz Čajetine. Fondacija Novak Đoković je uz podršku donatora i Opštine Čajetina omogućila da deca iz ovog mesta od danas imaju priliku da steknu nova znanja i veštine u kvalitetnom okruženju i da se zajedno raduju i druže. Želeći da sa decom podele osmehe i radost, otvaranju ovog vrtića prisustvovali su osnivači Fondacije, Jelena i Novak Đoković.

U selu Ljubiš danas je otvoren vrtić koji je deo Predškolske ustanove “Radost” iz Čajetine. Otvaranju su prisustvovali Novak i Jelena Đoković, čija fondacija je finansirala izgradnju vrtića, kao i nacionalna direktorka fondacije Đoković Maja Kremić, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, direktorka PU „Radost“ Jelena Mitrašinović Brašanac i pesnik Ljubivoje Ršumović. Uspešnom realizacijom donatorske kampanje Sezona darivanja, Novak Đoković Fondacija uložila je 9 miliona dinara kako bi deca iz ovog malog mesta u okolini Zlatibora dobila pristup kvalitetnom ranom obrazovanju.

Otvaranju novog vrtića prisustvovao je i predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović koji je istakao da je opština već sarađivala sa Fondacijom Đoković, kao i da je saradnja na izgradnji vrtića u Ljubišu veoma značajna jer se uklapa u strategiju razvoja opštine Čajetina koja počiva na ulaganju u seoske mesne zajednice.

Selo Ljubiš je malo i lepo mesto u opštini Čajetina, 30 kilometara od Zlatibora. Rodno je mesto velikih vojskovođa, akademika, ali i najdražeg dečijeg pesnika – Ljubivoja Ršumovića. Početkom ove godine, Fondacija je uspešno realizovala donatorsku kampanju Sezona darivanja tokom koje su prikupljena sredstva za izgradnju vrtića u selima Ljubiš i Vajska. Preko 1.000 fizičkih i pravnih lica iz više od 30 zemalja širom sveta svojim donacijama podržali su ovu humanu akciju. Jelena i Novak Đoković na kraju su svojim ličnim sredstvima duplirali prikupljenu sumu, podržavši time na još jedan način realizaciju cilja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here