Stefanović, Lončar i Čen Bo dočekali novi kontigent kineskih vakcina

0
63

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović dočekao je jutros sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom na aerodromu „Nikola Tesla“ avion kojim je isporučena donacija kineskog Ministarstva nacionalne odbrane u vidu 200.000 vakcina protiv virusa Kovid-19. Osim donacije, jutros je ujedno stiglo i još 240.000 doza „Sinofarma“ koje je Srbija kupila.  

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo dočekali su danas na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu donaciju kineskog Ministarstva nacionalne odbrane u vidu 200.000 vakcina protiv korona virusa. Zajedno sa donacijom je stiglo i 240.000 kupljenih doza vkacine Sinofarm. Ministar Stefanović izrazio je zahvalnost Ministarstvu odbrane Narodne Republike Kine i ministru generalu Vei Fengheu koji je ispunio obećanje dato prilikom nedavne posete Srbiji i naglasio da će donirane vakcine biti prioritetno korišćene za vakcinisanje pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i njihovih porodica, ali i za ostalo stanovništvo.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar zahvalio se kineskom ministarstvu i ambasadorki Čen Bo na vrednoj donaciji rekavši da ćemo danas pristiglim vakcinama i onim koje će još pristići do vikenda doći do 3 i po miliona doza kineske vakcine u Srbiji. Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo je u svom obraćanju prisutnima rekla da je današnja donacija još jedan dokaz čelinčnog prijateljstva Kine i Srbije naglasivši da i kineska i srpska vojska igraju važne uloge u borbi protiv korona virusa.

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa procesom vakcinacije u Vojsci Srbije, Stefanović je naglasio da je vojska jedan od stubova bezbednosti Republike Srbije i da je vakcinacija njenih pripadnika od strateškog značaja. On je istakao i da ljudi u sistemu vojnog zdravstva, koji su u tom pogledu najkompetentniji, imaju apsolutno poverenje u vakcinaciju i da se na VMA vakcinisalo više od 95 odsto zaposlenih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here