Vučić se sastao sa premijerom Češke

0
70

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, u okviru zvanične Posete Češkoj, sa premijerom Andrejem Babišem. Predsednika Srbije svečano je dočekala garda ispred Rezidencije – zamka predsednika Vlade Češke.

Premijer Češke Andrej Babiš ugostio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučić je izjavio da je sa češkim premijerom vodio dobar razgovor i da su razgovarali sa predstavnicima više čeških kompanija i biznismena te da veruje da će biti još boljih rezultata u budućnosti. Vučić je izrazio nadu da bi za dve godine trgovinska razmena dve zemlje mogla da bude veća od 1,5 milijardi evra. Srbija već ima suficit sa Češkom, a to nikada nismo imali u istoriji, do 2019. godine rekao je Vučić. Kako je rekao sa Babišem je razgovarao o svemu, od vakcinacije do podrške u Evropskom savetu, kao i o investicijama.

Vučić je rekao da su on i Babiš razgovarali o privlačenju investitora i istakao je da su češke kompanije koje se bave banjama veoma zainteresovane za nekoliko naših banja, ali da ne može da otkrije o kojim se tačno banjama radi. On je rekao da su predstavnici čeških kompanija našoj delegaciji predočili projekte koje hoće da rade u Beogradu te da će početi da se razgovara o svemu tome. Predsednik Srbije je napomenuo da će Marina Dorćol biti u zelenilu i da će Slavija zajedno sa Nemanjinom i generalštabom biti nešto posebno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here