Ana Brnabić i Čen Bo dočekale novi kontigent Sinofarm vakcina

0
84

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo dočekale su jutros na Aerodromu “Nikola Tesla” novi kontingent kineskih vakcina “Sinofarm”. U Srbiju je stiglo svih 4 miliona doza vakcine “Sinofarm” i još 200.000 doza te vakcine koje su donacija Vojske Narodne Republike Kine.

Premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo dočekale su na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu novi kontigent kineskih vakcina Sinofram. Brnabić je prilikom dočeka aviona, koji je doneo pola miliona doza ove vakcine, navela da je do sada isporučeno 4,2 miliona doza kineske vakcine. Ona je ukazala na to da je danas stigla poslednja isporuka „Sinofarma“ po ugovoru, što je ukupno četiri miliona doza vakcina koje su kupljene od Kine i dopremljene u osam letova od januara do sada. Predsednica Vlade je napomenula i da je Vojska Kine donirala još 200.000 doza te vakcine, i navela podatak da je u Srbiji do sada vakcinisano 45,3 odsto punoletnog stanovništva. Ambasadorka Kine Čen Bo je rekla da je raduje doček poslednjih pola miliona doza vakcine, ocenivši da su Srbija i Kina čelični prijatelji i partneri u borbi sa koronavirusom.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je ukazala na to da se saradnja Srbije sa Kinom vidi i po tome što je ovo osmi let koji je dopremio vakcine, navodeći da je naša zemlja od početka pandemije dočekala još 58 aviona kojima je stigla medicinska oprema donirana od strane Kine i kineskih kompanija. I pored toga, još tri teretna voza dopremila su sve što smo od Kine kupili za vreme pandemije. To pokazuje partnerstvo, jake veze, ozbiljnost i kredibilitet naših odnosa rekla je Brnabić zahvalivši se kineskom predsedniku Si Đinpingu, Vladi te zemlje i ambasadorki u Srbiji Čen Bo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here