Sinoda Zrenjaninske biskupije – Program tokom vikenda

0
97

Zrenjaninski biskup monsinjor Ladislav Nemet, predstavio je danas program sinodskih dana koji će biti održani u zrenjaninskoj katedrali tokom ovog vikenda. Program počinje u petak u 17 časova, a završava se svetom misom u nedelju, 30. maja, u 11 časova. Nakon sinodskih dana biće održana Međunarodna biskupska konferencija Svetog Ćirila i Metodija.

Zrenjaninski biskup monsinjor Ladislav Nemet je okružnicom u septembru 2016. godine najavio početak prve Biskupijske Sinode Zrenjaninske Biskupije. Sinodski proces je počeo 3. decembra 2017. godine i trebalo je da se završi sinodskim danima u septembru prošle godine. Međutim, pandemija korona virusa je poremetila planove pa će sinodski dani biti održani tokom predstojećeg vikenda. Pojasnivši šta je to sinoda monsinjor Ladislav Nemet je predstavio program sinodskih dana, koji će biti održani u zrenjaninskoj katedrali. Sinodski dani počinju u petak od 17 časova, a završavaju se svetom misom u nedelju 30. maja od 11 časova.

Po završetku sinodskih dana u katedrali će početi Međunarodna biskupska konferencija SVetog Ćirila i Metodija, koja će trajati do utorka i na kojoj će učestvovati jedan biskup iz Severne Makedonije, dva biskupa iz Crne Gore, jedan biskup iz Prištine i pet biskupa iz Srbije: beogradski nadbiskup, sremski biskup, subotički biskup, biskup eparha za grko-katolike i kao domaćin zrenjaninski biskup Ladislav Nemet.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here