Vučić se sastao sa ambasadorom Francuske

0
49

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Republike Francuske Žan-Luja Falkonija, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, napretku naše zemlje na evropskom putu, kao i o situaciji u regionu i budućnosti dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Republike Francuske Žan-Lujem Falkonijem. On je istakao značaj koji saradnja sa Francuskom ima za Srbiju, kako na političkom, tako i na ekonomskom nivou, i da ga raduje pažnja koju predsednik Makron posvećuje odnosima dveju zemalja. Na sastanku, kojem su prisustvovali ministri Siniša Mali i Nebojša Stefanović, razgovaralo se o daljem jačanju saradnje, posebno u oblasti infrastrukture, kao i u oblasti odbrane, odnosno vojno-tehničke saradnje. Konstatovano je da radovi na zajedničkim projektima, poput beogradskog metroa, aerodroma “Nikola Tesla”, kojim upravlja francuska kompanija Vinci, i deponije Vinča, u kojoj učestvuje francuska kompanija Suez, prate planiranu dinamiku, ali da je dobrodošla svaka mogućnost da se ubrzaju aktivnosti na njihovoj realizaciji.

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će dobri ekonomski rezultati i uslovi za ulaganje dovesti u Srbiju još investitora iz Francuske. Kad je reč o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, predsednik Vučić je rekao da uvek postoji spremnost za nalaženje kompromisnog rešenja i da će se odazvati pozivu iz Brisela, ali da je potrebno mnogo snage i energije da se do kompromisa dođe, te da će naša delegacija voditi računa o državnim i nacionalni interesima Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here