Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa delegacijom Republike Srpske

0
70

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Republike Srpske, koju su predvodili predsedavajući Predsedništvom Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Zvaničnici su razgovarali o aspektima saradnje Srbije i Srpske, o realizaciji dogovorenih projekata, o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o drugim važnim temama.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Republike Srpske, koju su predvodili predsedavajući Predsedništvom Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Tokom susreta predsednik Vučić je pažljivo saslušao članove delegacije Republike Srpske i rekao da svi dobro razumeju težinu pozicije Republike Srpske i celog srpskog naroda. On je napomenuo da ovo nisu laki i jednostavni dani za srpski narod i zahvalio im se na podršci i jedinstvu u ovim trenucima. On je istakao da će Republika Srbija uvek pomagati i podržavati Republiku Srpsku, poštujući integritet Bosne i Hercegovine, ali i integritet Republike Srpske u okviru Bosne i Hercegovine.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija sve radi u skladu sa međunarodnopravnim normama, poštujući naše komšije i prijatelje Bošnjake, ali i pokazujući ljubav i pažnju prema Republici Srpskoj. On je dodao da će Srbija po prvi put tražiti izveštaj od visokog predstavnika, u skladu sa Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma. Vučić je naglasio da je za Srbiju, a i za Republiku Srpsku, očuvanje mira i stabilnosti od suštinskog značaja. Razgovarajući o ekonomskoj saradnji, predsednik Vučić je ukazao na važnost nastavka realizacije ekonomskih projekata, među kojima je i izgradnja modernog aerodroma u Trebinju. Ukazavši na to da Srbija ima dovoljno vakcina za ceo region, predsednik Vučić je pozvao građane BiH da se vakcinišu u Srbiji.

Predsedavajući Predsedništvom Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je, nakon sastanka, preneo zahvalnost predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću što je saslušao delegaciju Republike Srpske i dodao da je posebna tema razgovora bila imenovanje visokog predstavnika, koje mora biti u skladu sa relevantnom rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kao i da sve treba da se vrati u tokove legalnosti uz primenu Ustava BiH i poštovanja međunarodnog prava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here