Premijerka Brnabić sa delegacijom kompanije “Shandong Hi-Speed Group”

0
53

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa delegacijom kompanije “Shandong Hi-Speed Group”, koju je predvodio izvršni direktor Meng Jan, o projektima koji su u toku i o potencijalima i planovima za buduću saradnju, posebno kada je reč o putnoj infrastrukturi.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa delegacijom kompanije “Shandong Hi-Speed Group”, koju je predvodio izvršni direktor Meng Jan. Brnabić je istakla da se ta kompanija u Srbiji već pokazala kao brz, pouzdan i efikasan partner, i ukazala na to da se ekonomski rast naše zemlje i BDP-a zasniva, između ostalog, i na realizaciji velikih infrastrukturnih projekata na kojima radove izvode kineske kompanije. Izgradnja brze saobraćajnice Valjevo–Lajkovac jedan je od takvih projekata, a istaknuto je i da je navedena kompanija uspešno završila više od 50 kilometara u punom profilu na Koridoru 11, deonice Obrenovac–Ub i Lajkovac–Ljig. Takođe, kompanija “Shandong Hi-Speed Group” zainteresovana je i za pripremu i realizaciju izgradnje auto-puta Beograd–Zrenjanin i Zrenjanin–Novi Sad.

Meng Jan je iskazao zahvalnost premijerki Brnabić na značajnom priznanju njihovom radu u Srbiji, dodavši da je njima to podsticaj da nastave sa kvalitetnim radom, ali i da će iskoristiti svoj uticaj u Narodnoj Republici Kini kako bi i druge kompanije ulagale u našoj zemlji u raznim sektorima. On je precizirao da je do sada kompanija “Shandong Hi-Speed Group” u projekte u Srbiji i Republici Srpskoj uložila približno 400 miliona evra i da je to tek početak saradnje. Izvršni direktor kompanije “Shandong Hi-Speed Group” je takođe obećao da će radovi na izgradnji brze saobraćajnice Valjevo–Lajkovac biti završeni do kraja novembra 2022. godine, što je godinu dana pre ugovorenog roka.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovala je i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo, koju je premijerka Brnabić zamolila da prenese kineskom rukovodstvu zahvalnost na pomoći u borbi protiv koronavirusa i brzoj i efikasnoj nabavci vakcina kompanije “Sinofarm” za imunizaciju stanovništva u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here