Voditeljka Suzana Mančić je rekla da su u Grčkoj na snazi bile veoma stroge mere zaštite od korona virusa i da je pri poseti mužu morala da prođe tri testiranja i nakon toga ipak bude u karantinu, što joj je, kako je navela, veoma teško palo.

Korona virus uticao je na to da se brojne zemlje zatvore za turiste. Među njima je do skoro bila i Grčka, u koju je, prema rečima voditeljke Suzane Mančić, ona ipak mogla da otputuje u svojstvu supruge. Upitali smo Suzanu Mančić da pojasni kako je izgledao život u Grčkoj pre popuštanja mera i koja su pravila bila na snazi, a kakva je situacija sada.

Posle šest meseci lokdauna, Grčka je krenula u otvaranje. Predviđene su tri faze otvaranja. Jedna je počela od 3. maja kada su otvorene bašte u restoranima, a od 10. maja počele su da rade škole. Od 15. maja, putnici koji su u potpunosti vakcinisani ili imaju negativan test ponovno su dobrodošli u Grčku bez obaveze karantina. Drugu važnu ulogu u otvaranju imala je odluka o prioritetnom vakcinisanju svih stanovnika brojnih manjih ostrva s manje od 10 000 stanovnika. Cilj je da se ostrva predstave turistima kao ostrva bez Kovida. Zasad ne postoji plan za ponovno otvaranje koncertnih dvorana, klubova ili letnjih bioskopa. Živa muzika u tavernama i konobama do daljnjeg takođe ostaje zabranjena – iako grčki umetnici očajnički čekaju na mogućnost da ponovo nešto zarade. Voditeljka Suzana Mančić iznela je svoje iskustvo o boravku u Grčkoj za koji je dobila dozvolu jer je otišla u svojstvu supruge. Ona je rekla da je čitava atmosfera u Grčkoj bila mnogo neprijatnija nego u Srbiji, da je lokdaun trajao isuviše dugo, da ništa nije radilo, ali da se sada stvari polako vraćaju na bolji kolosek. Suzana je naglasila da joj je najteže palo što je i posle tri negativna testa i dalje morala biti u karantinu, kao i što je vreme provodila čekajući muža, kuvajući i perući sudove.