Svetski dan zaštite životne sredine – Poruke ekologa Vukomana Maksimovića

0
94

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine ekolog Vukoman Maksimović je rekao da je čisto rosno jutro sa prvim sunčevim zracima i cvrkutom ptica pravo ne samo nas i naše dece nego i svih narednih pokolenja te da je zato važno da čuvamo prirodu u svom okruženju i da je zaštitimo.

5. jun, Svetski dan zaštite životne sredine, proveli smo u šetnji kraj drvoreda Ekološkog pokreta “Panonska zora” sa ekologom i nekadašnjim predsednikom pokreta Vukomanom Maksimovićem. Upitavši se da li će trava, parkovi, šume, obale i reke biti samo reči u stihovima i saopštenjima, a ne nešto što nas okružuje profesor Vukoman je uputio nekoliko značajnih poruka vezanih upravo za zaštitu životne sredine.

Kada je u pitanju naša sredina profesor Vukoman Maksimović je rekao da je vodilja Panonske zore, ekološkog pokreta na čijem je čelu bio dugi niz godina uvek bila “Mislimo globalno, a delujmo lokalno”. On je napomenuo da u našoj sredini moramo još mnogo toga da uradimo kako bismo imali sredinu u kojoj je moguć zdrav i normalan život poručivši da ovu zemlju nismo nasledili od svojih očeva nego smo je uzeli od svoje dece.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here