Milan Dumanović – Ako pokrenu postupak protiv mene on će se završiti u moju korist

0
227

Milan Dumanović, bivši policajac protiv koga su Bratislav Gašić i BIA podneli krivične prijave, rekao je da ukoliko bude pokrenut postupak zbog navodnog izazivanja nereda i panike, on će se završiti u njegovu korist, jer je, kako je naveo, izneo samo istinite podatke i ni na koji način nije uznemiravao javnost.

Nakon što je u emisiji Utisak nedelje rekao da Bezbednosno-informativna agencija i Srpska napredna stranka dele pare od droge, bivši policajac Milan Dumanović je dobio dve krivične prijave za uznemiravanje javnosti i rušenje ugleda i to od BIA-e i Bratislava Gašića lično. Dumanović je povodom toga rekao da je svestan da je svojim izjavama izazvao paniku, ali ne kod građana, već u samoj Bezbednosno-informativnoj agenciji. Upitali smo Milana Dumanovića kakvo razrešenje povodom krivičnih prijava očekuje i šta je to što je najviše uznemirilo pripadnike BIA-e.

Bivši pripadnik Odeljenja za dokumentovanje i opservaciju MUP-a i predsednik Saveta za borbu protiv kriminala pokreta Oslobodjenje Milan Dumanović, saslušan je pre nekoliko dana u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, zbog toga što je Bezbednosno-informativna agencija podnela tužbu protiv njega povodom izjave da “Srpska napredna stranka i BIA dele novac od droge”. Dumanović je najavio da će nastaviti da otkriva “sve što je vezano za kriminal u Srbiji” i dodao da “sad više nego ikad” očekuje da i njegove kolege izadju sa sličnim pričama. Advokat Božo Prelević rekao je da je njegov klijent Milan Dumanović imao pravo na iznošenje stava. Upitan da li iznošenje netačnih informacija može da našteti radu državnih institucija, advokat je ocenio da je hapšenjem pripadnika BIA koji su štitili Jovanjicu “bačena veća senka” na rad ove agencije. Za KTV televiziju Dumanović je rekao da bi se ovaj slučaj morao završiti u njegovu korist jer je on govorio istinu i nije izazvao nikakav nered i paniku. Na navode da su ovakve izjave urušile ugled Bezbednosno-informativne agencije i Bratislava Gašića, Dumanović je izjavio da oni ni pre ovih izjava nisu imali ugled.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here