Premijerka Brnabić i ambasador Kanade – Brojne oblasti za saradnju

0
92

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Kanade u Srbiji Džajlsom Normanom o bilateralnim odnosima dveju država i saradnji u oblasti ekonomije, obrazovanja i digitalizacije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorom Kanade u Srbiji Džajlsom Normanom. Na sastanku je zaključeno da, izuzev sektora rudarstva i energetike, za koji su kanadske kompanije tradicionalno zainteresovane, postoje brojne oblasti za međudržavnu saradnju. Na to ukazuju kanadske kompanije koje posluju u Srbiji i daju direktan podstrek ekonomskoj saradnji, objasnila je premijerka. Ona je navela primer kompanije “Magna“, koja će otvaranjem novog pogona u Aleksincu, dati značajan podstrek razvoju ovog dela Srbije.

Ambasador Kanade je, ističući da je Srbija napravila veliki napredak u oblasti inovacija i digitalne transformacije i ostvarila ozbiljne rezultate u domenu e-uprave, ponudio iskustva ove države, kao jednog od lidera u oblasti elektronskih usluga. Brnabić je pozvala Normana i predstavnike ambasade Kanade da se priključe radu Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara Vlade Srbije, uz ostale partnere koji već učestvuju u radu – Misiju OEBS, Delegaciju EU u Srbiji, ambasadu Kraljevine Norveške i Fondaciju Konrad Adenauer, što je ambasador Norman i prihvatio.

Kako je na sastanku navedeno, srpska dijaspora u Kanadi važna je spona između dve države, i u tom smislu, direktna avio linija između Beograda i Toronta, na čijem uvođenju dve strane intenzivno rade, od izuzetnog je značaja, i direktan podstrek bržem razvoju odnosa naših država.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here