Nelegalni građevinski radovi na teritoriji mnogih beogradskih opština kao i još uvek nerazrešen slučaj rušenja u Hercegovačkoj ulici u Beogradu su, po mišljenu profesora Čedomira Čupića, razlozi za hapšenje i nekih drugih predsednika opština a ne samo Aleksandra Jovičića koji je u ovom slučaju ispao ,,žrtveni jarac“ da bi se pokazalo kako se vlast bori protiv korupcije.

Policija je uhapsila osam osoba, među kojima i predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića, zbog sumnje da su omogućile nelegalne građevinske radove u toj opštini. Upitali smo Čedomira Čupića, profesora Fakulteta političkih nauka u penziji da li ovakva hapšenja pokazuju istinsku nameru vlasti da se obračuna sa svima koji su se bavili nelegalnim delatnostima ili su u pitanju neki drugi razlozi.

Direktor srpske policije Vladimir Rebić je povodom hapšenja predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića izjavio da se Jovičić sumnjiči da je omogućio nelegalnu gradnju u toj opštini, a prilikom hapšenja u njegovom stanu je pronađeno 350.000 evra. Po Rebićevim rečima ovo hapšenje je dugo spremana akcija u kojoj su učestvovali policija i tužilaštvo i da ovo nije kraj policijskih akcija već poruka svima da ne pokušavaju da na nelegalan način steknu imovinu. Komentarišući Jovičićevo hapšenje, prof. Čedomir Čupić se osvrnuo na veliki broj primera nelegalne gradnje i rušenja na teritoriji beogradskih opština koji nisu do danas dobili svoj epilog i rekao da je slučaj hapšenja  predsednika opštine Palilula samo ,,žrtvovanje” jednog čoveka iz redova vladajuće stranke kako bi se pokazalo da vlast vodi borbu protiv korupcije.