Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Republike Kazahstan

0
52

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Kazahstan Gabita Sizdikbekova i zahvalio mu što je, kao prvi ambasador svoje zemlje sa sedištem u Beogradu, doprineo jačanju srpsko-kazahstanske saradnje.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Kazahstan Gabita Sizdikbekova. Predsednik Vučić je ovom prilikom ukazao na značaj odluke predsednika Tokajeva da diplomatsko predstavništvo Kazahstana u Srbiji podigne na nivo ambasade, jer je ta zemlja, sa kojom ove godine obeležavamo 25. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa, naš važan partner na međunarodnoj političkoj sceni. Zato je izrazio nadu da bi u godini jubileja predsednik Kazahstana mogao da poseti Srbiju. Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Kazahstanu na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije nepriznavanjem tzv. Kosova, kao i nadu da će tu podršku nastaviti da izražavaju u međunarodnim organizacijama.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je u narednom periodu potrebno usmeriti pažnju na jačanje ekonomske i svake druge saradnje i, s tim u vezi, istakli potrebu proširenja pravno-ugovorne baze. Predsednik Vučić je ambasadoru Sizdikbekovu poželeo mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, koju će preuzeti po povratku u svoju zemlju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here