Preminula novinarka Gordana Suša

0
193

Novinarka Gordana Suša preminula je danas posle duge i teške bolesti u 75. godini života. Gordana će biti sahranjena u krugu porodice.

Novinarka Gordana Suša preminula je danas posle duge i teške bolesti u 75. godini života. Ona je rođena 1946. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka, a novinarstvom se bavila od sedamdesetih godina. Karijeru je započela na talasima Radio Beograda, a posle osam godina prešla je na Televiziju Beograd, gde je radila kao skupštinski izveštač, a potom kao urednica TV Dnevnika. Početkom devedesetih prešla je na TV Jutel, a 1993. godine je pokrenula nezavisnu TV produkciju VIN. U ratnim godinama borila se za slobodu profesije, ukazujući na krivicu medija za stanje u društvu zbog čega joj je neretko bila ugrožena sigurnost.

1999. postala je predsednica NUNS-a i tu je funkciju obavljala do 2002. godine. Tokom 2004. godine, za vreme predsedničkog mandata Vojislava Koštunice, šest meseci je radila kao glavna urednica Informativnog programa RTS-a, ali je zbog stalnih pritisaka bila prisiljena na ostavku. Od 2011. do 2016. bila je članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM). Sarađivala je sa medijima u Srbiji i regionu, među kojima su beogradski listovi Naša Borba i Blic, sarajevsko Oslobođenje, i banjalučke Nezavisne novine. Poslednjih pet godina redovno je pisala kolumne za beogradski list Danas. Sahrana Gordane Suše biće održana u krugu porodice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here