Dragoljub Simonović – Za požar u fabrici „Sloboda“ u Čačku kriv je mendžement te fabrike

0
160

Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka je rekao da je za požar u fabrici „Sloboda“ u Čačku, kriv mendžement te fabrike, koji bi morao da za tako velike propuste preuzme odgovornost i odgovara kako moralno, tako i krivično.

U fabrici „Sloboda“ u Čačku došlo je do serije eksplozija i požara, ali nije bilo povređenih jer su odmah evakuisani svi radnici noćne smene i stanovništvo koje živi u okolini te fabrike. Ministarstvo odbrane Republike Srbije ugasilo je požar u fabrici „Sloboda“ u Čačku  helikopterima Vojske Srbije. Upitali smo bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića ko bi mogao imati najveću odgovornost za ovakav požar i da li su gradske vlasti mogle nekako preduprediti situaciju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je, prema preliminarnim procenama, šteta posle požara i eksplozije u namenskoj industriji “Sloboda” u Čačku, između milion i po i dva miliona evra. Predsednik je na konferenciji za novinare rekao da su to stvari koje se događaju, ali da je važno da ubuduće i mere zaštite na radu i mere obezbeđenja budu na neuporedivo višem nivou da bi se obezbedila sigurnost kako zaposlenima u ‘Slobodi’, tako i stanovništvu koje živi u blizini tih objekata. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je da nema žrtava i povređenih. Prema rečima ministra Vulina, na intervenciji u Čačku bilo je angažovano 35 vatrogasaca iz Sektora za vanredne situacije i 10 vatrogasaca iz same čačanske „Slobode“, koji su sve vreme dežurali. Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka izjavio je da je za ovaj požar pre svega kriv menadžement fabrike koji bi morao da preuzme odgovornost za propuste zbog kojih je požar nastao i da snosi moralnu i krivičnu odgovornost. On je naglasio da kod takvih namenskih fabrika, lokalna samouprava nema mnogo uticaja, ali da bi svakako u budućnosti trebalo sve institucije da deluju zajedno, kako bi se obezbedila bezbednost na radu, u objektu, ali i okolini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here