Ministar Vulin se sastao sa grčkim ambasadorom

0
55

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Grčke i tom prilikom istakao da je naša zemlja veoma zahvalna Grčkoj na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa grčkim ambasadorom Jorgosom Djakofotakisom. Ministar Vulin ocenio je da je saradnja policija Srbije i Grčke odlična i podsetio da je, na nedavno održanom trilateralnom sastanku ministara unutrašnjih poslova Srbije, Grčke i Kipra dogovoreno unapređenje saradnje putem stalnog održavanja ovakvih sastanaka, kao i konstantne razmene iskustava i zajedničke policijske obuke, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog i visokotehnološkog kriminala, kao i ilegalnih migracija.

Na današnjem sastanku, ministar Aleksandar Vulin i ambasador Jorgos Djakofotakis izrazili su uverenje da će potpisivanje sporazuma o zajedničkim policijskim patrolama dve zemlje omogućiti još efikasniju saradnju u oblasti reagovanja u vanrednim situacijama, kao i očuvanju javnog reda i mira. Ministar Vulin izrazio je nadu da će se uskoro održati zajednička vežba pripadnika srpskih, grčkih i kiparskih specijalnih jedinica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here