Višeslav Simić o usvajanju Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu

0
303

Dr Višeslav Simić, profesor geopolitike, rekao je da bez obzira da li se slažemo sa politikom koju vode predsednik Vučić i Srpska napredna stranka, svi bi trebalo da ga podržimo u stavu koji je zauzeo prema odluci crnogorskog parlamenta povodom usvajanja Rezolucije o Srebrenici, jer je to važno državničko pitanje.

Crnogorski parlament usvojio je Rezoluciju kojom se zabranjuje negiranje genocida počinjenog u Srebrenici. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće dozvoliti da se donošenjem Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu stavi kolektivni žig na svakog pripadnika našeg naroda, jer je rezolucija uopštena i u njoj se ne pominju pojedinci koji su počinili užasna dela. Upitali smo profesora geopolitike Višeslava Simića šta se sve nakon usvajanja ove rezolucije može očekivati u odnosima između Srbije i Crne Gore.

Nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici i odluke o razrešenju ministra pravde Vladimira Leposavića zbog negiranja genocida u Srebrenici, poslanici vladajućeg Demokratskog fronta su saopštili da premijer Zdravko Krivokapić više nema njihovo povjerenje i najavili bojkot rada parlamenta dok se ne postigne novi koalicioni dogovor koji će se odnositi na promene u Vladi i politici vladajuće većine. Na drugoj strani Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević su na vanrednoj konferenciji za novinare u Podgorici oštro napali premijera Krivokapića i lidere drugih partija iz vladajuće većine, Demokrata i Građanskog pokreta URA zbog usvajanja Rezolucije kojom se osuđuje genocid u Srebrenici. Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić ocenio je da su glasanjem za Rezoluciju o Srebrenici 17. juna u Skupštini Crne Gore, Srbi proglašeni genocidnim narodom i da su odnosi sa Srbijom razoreni. Komentarišući ovaj potez Crne Gore, Dr Višeslav Simić, profesor geopolitike, nazvao je crnogorski parlament gomilom robova i sluga koji su zaduženi da sprovode ovakve odluke kako bi svetu pokazali da se stanje u Crnoj Gori promenilo i da je došlo do izražavanja slobodne volje građana Crne Gore. On je dodao da bi svi Srbi, bez obzira na to da li se slažu sa politikom koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, trebalo da ga podrže u stavu koji je zauzeo kada je u pitanju usvajanje ove Rezolucije, a taj stav je da ne bi trebalo krivicu sa pojedinaca prebaciti na čitav srpski narod.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here