Sportski trener i bivši jugoslovenski fudbaler Milan Živadinović preminuo je u subotu 17. jula u 77. godini života. Čuveni Živa je bio u bolnici od 4. jula, kada je doživeo moždani udar i nakon toga je vodio veliku bitku, ali na kraju nije izdržao.

Milan Živadinović, poznat i kao Bard i Živa,veliki prijatelj i uvek rado viđen gost KTV televizije, rođen je 15. decembra 1944. godine u Beogradu. Igrao je za Crvenu zvezdu, Čelik iz Zenice, Vardar, užičku Slobodu, Rijeku, Crvenku i Ludvighafen (Nemačka). Zbog povrede kičme nije u potpunosti iskoristio svoj fudbalski talenat, pa je posle završene Više trenerske škole odmah uplovio u trenerske vode. Vodio je Novi Sad, Spartak iz Subotice, juniore Crvene zvezde, Rad, Sutjesku iz Nikšića, tursku Sakariju, podgoričku Budućnost, niški Radnički i Prištinu. Radio je i u Kuvajtu, zatim u OFK Beogradu, ponovo u Budućnosti, a za dve godine kao šef stručnog štaba Crvene zvezde je osvojio Kup Savezne Republike Jugoslavije 1993. godine.

Živadinović je posle Crvene zvezde bio trener reprezentacije SR Jugoslavije, a prethodno i selekcije do 23 godine. Bio je i trener kiparskog Apolona, Al Nasra, selektor reprezentacije Iraka, Jemena i Gane, trener Obilića, Sababafena iz Teharana, kineskog Čangša, kao i selekcije Mijanmara.

Milan Živadinović je bio u bolnici od 4. jula kada je doživeo moždani udar. Nakon toga je vodio veliku bitnku, ali nije izdržao i preminuo je u subotu 17. jula.