U Mužlji 16. put organizovana manifestacija Mužljanska svadba

0
85

U Mužlji je u organizaciji Udruženja negovalaca starih običaja Remus, po 16. put organizovana manifestacija Mužljanska svadba na kojoj su kao i proteklih  godina prikazani svi običaji vezani za svadbena veselja u ovom naselju. Manifestaciju su svojom igrom ulepšali članovi nekoliko kulturno-umetničkih društava, a organizovano je i takmičenje u kuvanju svadbarskog svinjskog paprikaša.

Udruženje negovalaca starih običaja Remus iz Mužlje i ove godine organizovalo je manifestaciju Tradicionalna mužljanska svadba. Manifestacija je organizovana po 16. put i kao i uvek okupila je veliki broj posetilaca. Za razliku od prošle godine kada je održana skromnije i sa manje sadržaja ovogodišnja Mužljanska svadba prikazala je sve pojedinosti i specifičnosti svadbenih veselja u Mužlji te njihov razvoj tokom godina.

Svadbeni običaji razlikuju se od mesta do mesta, a naš sagovornik nam je otkrio po čemu je jedinstvena mužljanska svadba.

Tok mužljanske svadbe mogao se videti i na Izložbi održanoj u sedištu Remusa u Mužlji, a posetiocima su deljene i dvojezične brošure putem kojih su mogli da saznaju šta je to Tradicionalna mužljanska svadba i iz kojih razloga zaslužuje svoju posebnu manifestaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here