Milojko Pantić – Nigde u svetu profesionalne klubove ne vode navijači

0
191

Osnovni problem Crvene Zvezde i Partizana, po mišljenju novinara Milojka Pantića  je delegatski sistem upravljanja kojim je omogućeno da navijači upravljaju profesionalnim  klubovima.

Legendarni komentator, koji je tokom karijere ispratio brojne istorijske fudbalske utakmice, nedavno je opet govorio o problemima u našem fudbalu. On je rekao da je Dejana Stankovića cenio kao vanserijskog fudbalera, ali da put kojim je krenuo kao trener, ne vodi do velike karijere. Pantić je ukazao i na velike probleme koji imaju klubovi “Crvena zvezda” i “Partizan”. Pitali smo novinara Milojka Pantića da izdvoji najkrupnije propuste u radu ovih klubova i ukaže na mogućnosti da se oni koriguju.

Milojko Pantić rekao je na promociji svoje knjige „Nebo se otvorilo“ u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine u Novom Sadu da su fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan propali jer  su uzurpirani od strane ratnih profitera. Kao najveći propust u radu ovih klubova u izjavi za KTV televiziju Pantić je naveo delegatski sistem upravljanja koji je omogućio da ova dva ,,bivša  velikana srpskog fudbala” preuzmu njihovi ,,profesionalni navijači” i to tako što su izmenom  Statuta  ,,pretvorili upravno pravo u vlasničko pravo”, čime su, kako je naglasio, omogućili da ,,sebe delegiraju a sve ostale biraju”, što je presedan jer nigde na svetu ne postoji profesionalni klub koji vode navijači.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here