Vučić se sastao u Beogradu sa rukovodstvom Republike Srpske

0
71

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa rukovodstvom Republike Srpske.

Predsednik Vučić je najavio sastanak sa političkim predstavnicima Srba u BiH posle odluke bivšeg visokog predstavnik Valentina Incka da izmeni krivični zakon i zabrani i kažnjava negiranje genocida. Inckove izmene zakona Skupština Republike Srpske proglasila je ”neprimenjivim”, a političke stranke u RS su odlučile da bojkotuju institucije u BiH. Vučić je ranije rekao da Beograd pažljivo prati situaciju u Sarajevu i Banja Luci uz ocenu da je atmosfera u BiH ”najuzavrelija” od Dejtonskog sporazuma i da Srbija ne može da ostavi RS u ekonomskom ili bilo kom drugom problemu.

Predsednik Srbije je naglasio da su za Srbiju i Republiku Srpsku prihvatljive samo one odluke oko kojih su saglasna sva tri konstitutivna naroda.

Milorad Dodik srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine, rekao je da je Bosna i Hercegovina nemoguća i nametnuta zemlja da bi se osporavali identitet i prava Srba.

Vučić je govorio i o odnosima Srbije i Republike Srpske, kao i o međusobnoj podršci.

Predsednik je istakao da je Srbija je izrazila svoju želju da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum, da se sačuva mir i stabilnost u celom regionu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here