Predstavljanje dobrovoljnog služenja vojnog roka

0
94

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije tokom meseca avgusta organizovaće predstavljanje dobrovoljnog služenja vojnog roka u pet gradova i opština.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije tokom meseca avgusta organizovaće predstavljanje dobrovoljnog služenja vojnog roka u pet gradova i opština u Republici Srbiji. Štandovi na kojima će zainteresovani mladići i devojke moći da se informišu o svim pojedinostima dobrovoljnog služenja biće postavljeni  7. avgusta u Žitištu i Valjevu, 14. avgusta u Vršcu, 19. avgusta u Loznici i 21. avgusta u Požegi.

To će, ujedno, biti prilika da oni, koji su već doneli odluku da pristupe Vojsci Srbije i dobrovoljno odsluže vojni rok, popune prijave na konkurs i započnu proceduru.

Interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka naročito je prisutno među mladima koji nameravaju da stupe u profesionalnu vojnu službu. Poboljšanje uslova rada i životnog standarda pripadnika Vojske, značajna ulaganja u savremeno naoružanje i opremu, te mogućnosti profesionalnog razvoja i usavršavanja doprineli su da u očima mnogih mladića i devojaka sistem odbrane postane poželjan ambijent za ličnu i profesionalnu afirmaciju.

Zainteresovani građani će od pripadnika Ministartva odbrane i Vojske Srbije koji budu posetili njihova mesta biti u prilici da saznaju šta podrazumeva i kako izgleda dobrovoljno služenje vojnog roka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here