Danilo Ikodinović – Klubovi su jako podložni ,,pranju” tuđeg novca

0
112

Prema rečima bivšeg vaterpoliste i reprezentativca Srbije Danila Ikodinovića, transparentnost podataka o finansiranju klubova je uslov za sprečavanje ,,pranja” tuđeg novca kroz njihov rad.

Vaterpolo klub Novi Beograd je na putu da postane pravi tim snova, a na njegovom čelu nalazi se predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić. Iako je reč o veoma mladom klubu, uskoro bi taj klub mogao ispisati novo poglavlje u zlatnoj istoriji srpskog vaterpola. Danilo Ikodinović, bivši vaterpolista i predsednik Resornog odbora za sport u Narodnoj stranci upitao je ono što i mnogi – odakle toliko para jednom vaterpolo klubu? Zamolili smo ga da prokomentariše da li smatra da je politika uplela prste u rad ovog kluba.

Za manje od godinu dana, srpski klupski vaterpolo od pozicije izumiranja mogao bi da dođe do nivoa da konkuriše najboljima na Starom kontinentu. Kako je objavio Danas.rs,  Vaterpolo klub Novi Beograd namerava da stvori pravi „drim-tim“ za narednu takmičarsku godinu u kojem bi moglo da bude mesta za asove svetskog formata.  Bivši vaterpolista i reprezentativac Srbije Danilo Ikodinović se zapitao kako je moguće da je relativno novi klub bez tradicije i istorije, došao u poziciju da je finansijski sposoban da konkuriše jednom Pro Reku, svetskom gigantu i najbogatijem vaterpolo klubu na planeti. Prema njegovim rečima, sumnju pobuđuje i izjava Aleksandra Šoštara, sportskog direktora VK Novi Beograd, koji je  izjavio da je budžet kluba poslovna tajna. Ikodinović je mišljenja da toliki budžet za jedan novi klub izaziva sumnju u izvore prihoda, pre svega zbog mogućnosti da se kroz rad sportskih klubova ,,pere tuđi novac”, te da bi iz tog razloga podaci o finansiranju klubova trebalo da budu transparentni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here