Dani porodice u Perlezu

0
99

Manifestaciju Dani porodice, svečano je otvorio u 17 časova, ministar za brigu o porodici, Ratko Dmitrović, a u organizaciji Udruženja građana Porodična Srbija, kao i Ministarstva za brigu o porodici, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i demografiju, Pokrajinskog sekretarijata za turizam i privredu i grada Zrenjanina, a ona će trajati do 14. avgusta.

Prema najavama organizatora, uz učešće brojnih javnih ličnosti, očekuje se dolazak državnog i crkvenog vrha, a uz reku Begej u Perlezu, urađena je kompletna infrastruktura, gde će se manifestacija održati, staza od 655 metara, drvene klupe, mini plato i prilaz keju.  Predviđeno je otvaranje šetališta, nekadašnjeg porodičnog korzoa, zatim specifičnog parka i bungalova za porodice, kao i edukativni centar na otvorenom, za mlade bračne parove i škola roditeljstva.

Tokom Dana porodice paralelno će se održavati više aktivnosti i promocija, mladih izviđača, zatim defile dečijih kolica, pozorišna predstava, dečija pijaca, učešće brojnih kulturno umetničkih društava kao i takmičenje porodica u kuvanju, baš zato što je i kuhinja, kao i kult porodičnog obeda, bitan segment stabilnog bitisanja svake porodice.

U saradnji sa Crvenim krstom, organizatori će deliti pakete sa osnovnim životnim namirnicama najugroženijim porodicama, a velika čast je  što je manifestacija dobila znak Najbolje iz Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here