Vojska pomaže u snabdevanju naroda vodom

0
204

Na osnovu naredbe predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministar odbrane Nebojša Stefanović doneo je odluku o raspoređivanju autocisterni Vojske Srbije za pomoć u snabdevanju vodom.

Okružni štabovi za vanredne situacije Nišavskog, Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga, usled problema sa vodosnabdevanjem u opštinama Gadžin Han, Lučani, Požega i Gornji Milanovac, zatražili su pomoć Vojske Srbije pa je upućeno devet autocisterni Vojske Srbije u četiri opštine.

Zbog problema u vodosnabdevanju sistema „Rzav“ proglašena je vanredna situacija na teritoriji opštine Požega, a iste mere su, zbog nedostatka pijaće vode, donete i na delu opštine Lučani kao i na celokupnoj teritoriji opštine Gornji Milanovac. U selima Mali Krčimir i Veliki Krčimir na Suvoj Planini, koje spadaju u teritoriju opštine Gadžin Han, usled velike suše, nedostaje voda za napajanje stoke.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije će, kao i svaki put do sada, angažovati sve raspoložive kapacitete za pomoć građanima Republike Srbije u prevazilaženju problema nastalih usled elementarnih nepogoda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here