Dragoljub Bakić – Spomenik Stefanu Nemanji trebalo je da bude na jednom od sedam beogradskih brda

0
126

Iako su utrošena velika sredstva za njegovo uređenje, Savski trg će biti prazan bez pešaka čim prestane interesovanje za spomenik Stefanu Nemanji, ocenio je arhitekta Dragoljub Bakić i dodao da će se ovakvim urbanističkim rešenjem stvoriti saobraćajni kolaps oko ove destinacije.

Arhitekta Dragoljub Bakić u više navrata je izneo tvrdnju da je Beograd otet grad, a da su ga oteli i nasilno ga menjaju pripadnici aktuelne vlasti. On je rekao da se javna dobra u Beogradu poklanjaju privatnim investitorima, koji haraju po gradu i rade šta hoće, zbog čega se rađa sve više građanskih inicijativa koje su, prema njegovom mišljenju, jedini način za odbranu grada. Dragoljub Bakić podržao je bitku za Košutnjak, oglasio se po pitanjima izmeštanja železničke stanice, postavljanja spomenika Stefanu Nemanji, a i po najaktuelnijiem predlogu uređenja pešačkog parka na Savskom trgu. Upitali smo arhitektu Dragoljuba Bakića šta je sporno u tom najavljenom projektu.

Poznati beogradski arhitekta Dragoljub Bakić, izneo je niz zamerki na rešenja koja su primenjena u izgradnji Savskog trga. Naime, iako je ovaj deo grada sada pretvoren u pešačku zonu koja izgleda lepo, po Bakićevom mišljenju to nije dobro rešenje, jer je od jednog saobraćajnog trga napravljen pešački, bez ikakvog smisla. Kako je rekao, čim prođe interesovanje za spomenik Stefanu Nemanji taj trg će biti prazan, bez pešaka koji tu nemaju šta da traže, jer više nije aktuelna železnička stanica a planirano je i zatvaranje autobuske stanice. Sa druge strane, u Beogradu koji ionako ima problem sa saobraćajnim gužvama, ovakvim rešenjem napraviće se saobraćajni čep, čime će se stanje još više iskomplikovati, zaključio je Bakić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here