Milan Milenković – Opozicija je zakasnila s pregovorima

0
90

Pregovorima o izbornim uslovima opozicija je izgubila vreme jer je po mišljenju Milana Milenkovića to pitanje trebalo da bude rešeno proletos.

Opozicija nastavlja pregovore o izbornim uslovima na dva koloseka. Očekuje se nastavak pregovora uz prisustvo evropskih parlamentaraca, a na stolu će biti zahtevi opozicije vezane za medijske slobode. Upitali smo Milana Milenkovića da oceni stanje medija u Srbiji i šta misli o naporima opozicije da poboljša izborne uslove.

Analitičar Cvijetin Milivojević smatra da pregovori na dva koloseka, sa već razjedinjenom opozicijom ne mogu da imaju očekivani efekat, jer ako se želi uspeh u pregovorima, idealan bi bio jedan dijalog u kom bi posrednici bili predsednik Srbije i neko iz Evropskog parlamenta, pod uslovom da Aleksandar Vučić prethodno podnese ostavku na mesto predsednika Srpske napredne stranke, na šta ga obavezuje Ustav.

Novinar Milan Milenković je mišljenja da opozicija nije trebalo da se “cenjka” sa vlašću o izbornim uslovima jer to može biti pokazatelj da “nema dobru nameru da u budućnosti poštuje zakon”, ali da je svakako izgubila dragoceno vreme na pregovorima o pitanjima koja su morala da budu rešena mnogo ranije. Glavni zahtevi opozicije pred parlamentarne izbore 2022, koje je vlast najavila za april, su isti kao pre godinu i po dana, a to su slobodno i objektivno izveštavanje medija, prvenstveno javnog servisa Radio-televizije Srbije, prestanak funkcionerske kampanje i obustavljanje pritiska na birače od strane vladajuće SNS.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here