Milojko Pantić – Knjiga „Nebo se otvorilo” je plod moje želje da tumačim vreme u kom danas živimo

0
375

Politički događaji koji su obeležili godine pre raspada Jugoslavije i događaji koji su usledili, a koje je Milojko Pantić opisao u svojoj knjizi ,,Nebo se otvorilo” su njegova poruka i opomena generacijama koje dolaze.

Na promociji svoje knjige “Nebo se otvorilo”, novinar Milojko Pantić rekao je da ova knjiga nije rešenje, nego opomena za buduće generacije. Pantić je tokom promocije govorio o političkim događajima koji su obeležili poslednje godine postojanja Jugoslavije i kako je dobio inspiraciju da ih zabeleži. Zamolili smo novinara Milojka Pantića da iznese neke detalje iz knjige.

Uzrečica ,,Nebo se otvorilo” koju je čuveni sportski novinar Milojko Pantić izgovorio prilikom prenosa utakmice finala Kupa šampiona Crvena Zvezda – Bajern, devedesetih godina prošlog veka, postala je naslov knjige koju je ovaj legendarni komentator napisao o svom životu u bivšoj Jugoslaviji i svim onim državama koje su nastale posle njenog raspada. Po mišljenju kritičara, ova knjiga je više od memoarskog štiva jednog od najvećih sportskih komentatora bivše Jugoslavije koji je bio svedok mnogih svetskih događaja i koji je iz te neostrašćene priče sportskog novinara, posmatrao stvarnost Srbije i raspad Jugoslavije. Kako je Pantić rekao na jednoj od promocija, ovom knjigom je pokazao da nije uzalud stario i da je ostvario svoje snove, a da je ova knjiga njegova opomena i poruka budućim generacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here