Borislav Novaković – Milenijum tim dobija najunosnije poslove jer je u sprezi sa državnim vrhom

0
117

Borislav Novaković, potpredsednik Narodne stranke je objasnio koliko novca i na koji način firma Milenijum tim uzima za sve veće infrastrukturne radove u Srbiji, rekavši da je to privilegovana firma koja dobija najunosnije poslove bez jasne i javne procedure jer je u sprezi sa državnim vrhom.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je Vladu Srbije i Srbijagas da odgovore na pitanja zašto je dodela izgradnje gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica izvedena u tajnosti i bez tendera i da li je kompanija Milenijum tim dobila taj posao od 75 miliona evra u pregovorima koji su trajali samo 15 minuta. Upitali smo Borislava Novakovića, potpredsednika Narodne stranke, da li će po ovom pitanju i po pitanju sličnih poslova, biti preduzete neke dodatne mere.

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, izjavio je da je ta opoziciona partija Tužilaštvu Srbije za organizovani kriminal podnela krivične prijave protiv Stojana Vujka i Ivana Bošnjaka, vlasnika firme Milenijum tim, Ane Brnabić, predsednice Vlade Srbije, i Zorane Mihajlović, ministarke rudarstva i energetike, zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja u vezi sa izgradnjom gasovoda od Beograda do Loznice. Jeremić je na konferenciji za novinare 20. jula u Beogradu rekao da je taj posao vredan skoro 75 miliona evra i da je informacije u vezi sa gradnjom gasovoda Narodna stranka dobila od ljudi iz struktura vlasti. On je pitao zbog čega, kako tvrdi, nije raspisan tender za izgradnju gasovoda Beograd-Loznica kako bi se javile i neke regionalne ili međunardne kompanije, kao i zašto odluke o tom poslu nisu javno dostupne. Vuk Jeremić rekao je da je firma Milenijum tim ranije podnela osam tužbi u visini od po 100.000 evra protiv Narodne stranke i njenih predstavnika i dodao da će Narodna stranka do septembra analizirati još dokumenata o njenom poslovanju. Borislav Novaković, potpredsednik Narodne stranke naglasio je da se ova stranka bori da se sazna istina o povlašćenom poslovanju Milenijum tima i da će nastaviti sa delatnostim na rasvetljavanju povezanost ove firme i vlasti u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here