Miodrag Vukmirović – Da Viktor Orban podržava Srbiju povukao bi priznanje Kosova

0
73

Predsednik Upravnog odbora Udruženja Narodna sloga Miodrag Vukmirović je izjavio da se iza podrške premijera Viktora Orbana članstvu Srbije u Evropskoj uniji krije mađarski interes da joj Srbija zaštiti leđa od migranata sa kojima Mađarska ima ozbiljne probleme.

Pojedini analitičari ocenili su da podrška Mađarske i njenog premijera Viktora Orbana članstvu Srbije u Evropskoj uniji, naglašena i tokom njegove posete Beogradu, nikako nije dobra za ugled naše zemlje i da postoji mogućnost da će Evropska narodna partija zameriti Vučiću i svojoj pridruženoj članici SNS zbog ovakve saradnje. Upitali smo predsednika Upravnog odbora Udruženja Narodna sloga Miodraga Vukmirovića kakve mogu biti posledice ove podrške Orbana.

Nakon zaoštravanja odnosa sa većinom članica zbog podrivanja vrednosti Unije i vladavine prava, Viktor Orban je izneo i svoj predlog reforme EU za koji je zadobio podršku desničara širom Evrope. Jedna stavka posebno je iznenadila javnost, a to je insistiranje da Srbija bude odmah primljena u članstvo Evropske unije. Prema mišljenju potpredsednice Centra za spoljnu politiku Suzane Grubješić, podrška mađarskog premijera Viktora Orbana članstvu Srbije u EU “ne može da doprinese mnogo” i Mađarska nije ta koja će odlučivati o ubrzanju evropskih integracija. Komentarišući Orbanovu naglašenu podršku Srbiji za članstvo u EU, Miodrag Vukmirović je rekao da se tu ne radi o podršci i uvažavanju Srbije, nego o interesu Mađarske koja želi da joj Srbija bude zaštita od velikog broja migranata koji su pohrlili na granice ove države, što Mađarskoj predstavlja ozbiljan problem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here