Ministar Stefanović nagradio osvajače prvog mesta na takmičenju Čuvar reda

0
357

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa pripadnicima Vojske Srbije koji su osvojili prvo mesto na takmičenju jedinica vojne policije “Čuvar reda”, koje je održano u okviru Međunarodnih vojnih igara. Stefanović je novčano nagradio ekipu koja je izborila zlato za Srbiju na najvećoj vojnoj smotri na svetu.

U razgovoru sa pripadnicima Vojske, kojima je uručio novčane nagrade i zahvalnice, ministar odbrane je istakao da je ponosan jer je ostvarena velika pobeda na takmičenju, koje je za vojsku značajno poput Olimpijskih igara, ali i jer se Vojska Srbije pokazala kao besprekoran domaćin s obzirom da je Srbija prvi put bila jedna od 11 zemalja suorganizatora Međunarodnih vojnih igara.

Ekipu Vojske Srbije koja je odnela pobedu u izuzetno jakoj konkurenciji u disciplini „Čuvar reda“ u Kraljevu činili su potpukovnik Borko Luković, major Radovan Marinković, kapetan Milan Kovačević, poručnik Danilo Nešić, stariji vodnik Nikola Bursać, mlađi vodnik Nikola Krstić i vodnik Petar Vukašinović, trener i vojni službenik Dušan Jakovljević i zastavnik Slavoljub Aleksić, dok je potpukovnik Dejan Milikić bio jedan od međunarodnih sudija na ovom prestižnom takmičenju.

Uručenju zahvalnica u Domu Vojske Srbije prisustvovali su i pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković i načelnik Uprave vojne policije pukovnik Jovica Matić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here