Doktorka Grujičić ispratila šahistkinje Crvene Zvezde na Ekipno prvenstvo Srbije

0
142

Prof. dr Danica Grujičić ispratila je danas članice Crvene Zvezde na Ekipno prvenstvo Srbije u šahu poželevši im uspeh i osvajanje najsjajnijeg odličja. Takmičenje će biti održano u Vrnjačkoj Banji od 7. do 17. septembra.

Prof.dr Danica Grujičić, predsednik Nadzornog odbora i potpredsednica Skupštine šahovskog kluba ”Crvena Zvezda”, Aleksandar Srećković – Kubura,  predsednik Upravnog odbora i direktor trofejnog kluba Dragoljub Raičević,  poželeli su učesnicama državnog prvenstva, šahistkinjama svog kluba uspeh i osvajanje najvišeg mesta na postolju ispraćajući ih na Ekipno prvenstvo Srbije u šahu, koje će biti održano u Vrnjačkoj Banji, od 07.-17. septembra.

Na ovom takmičenju ”Crvenu Zvezdu” će predstavljati Jovana Raport, reprezentativka Srbije, Svetlana Prudnjikova, bivša reprezentativka Srbije i Ticia Gara, reprezentativka Mađarske, kao i mlade nade ženskog šaha: Vesna Đurić, Marija Stanimirović i Iskra Jurišić.

Ekipno prvenstvo Srbije u šahu je jedno od najznačajnijih takmičenja u kalendaru Šahovskog saveza Srbije. U konkurenciji žena nastupiće 11 ekipa od predviđenih 12, jer je ekipa Šahmatnog kružoka odustala od takmičenja, a ekipa NŠK-a nije mogla u kratkom vremenskom periodu da okupi ekipu. I ženska i muška liga će se igrati u Hotelu Fontana. Svečano otvaranje je u 15:45, a prvo kolo kreće od 16 časova u utorak 7. septembra. U prvom kolu u ženskoj konkurenciji sastaće se: Vidikovac-DŠK Osnovac, Jelica PEP-Rad, Karađorđe-Jugović, BAS-Sirmium i C.Zvezda- Zlatar. 11. septembra se igra duplo kolo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here