Dejan Lučić – Milo Đukanović je angažovao svoje Talibane kako bi izazivali nerede u Crnoj Gori

0
152

Pisac Dejan Lučić je rekao da su crnogorska Vlada i policija dobro postupile u vezi sa ustoličenjem mitropolita Joanikija, a da su Milo Đukanović i njegovi ljudi pokušali da izazovu građanski rat.

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve odustala je od organizovanja javnog okupljanja i takozvanog svenarodnog sabora ispred Cetinjskog manastira u vreme ustoličenja mitropolita Joanikija. U manastiru Svetog Petra Cetinjskog nakon svečane arhijerejske liturgije, ustoličen je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije. Pre mitropolita Joanikija na Cetinju je ustoličeno 40 mitropolita crnogorsko-primorskih Srpske pravoslavne crkve. Zamolili smo Dejana Lučića da pojasni tolike političke tenzije koje su u Crnoj Gori narasle po pitanju ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju.

Patrijarh srpski Porfirije uveo je mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija u tron Svetog Petra Cetinjskog, u Cetinjskom manastiru. U svim hramovima Mitropolije crnogorsko – primorske, dok je trajalo ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, zvonila su zvona, pozdravljajući na taj način ovaj čin. Ustoličenje je počelo u senci velikih nereda, a bilo je i povređenih u redovima policije i demonstranata. Patrijarh Porfirije je objavio na Instagramu snimak dolaska helikoptera u kojem su on i mitropolit Joanikije stigli na Cetinje. Analizirajući ova dešavanja, pisac Dejan Lučić rekao je da su za nerede krivi Milo Đukanović i njegovi ljudi, koji su deca ili unuci komunista koji su klali srpske sveštenike i kaluđere tokom Drugog svetskog rata. On je dodao da je Vlada Crne Gore dobro postupila i da bi sada trebalo da pokrene postupak opoziva predsednika Mila Đukanovića za pokušaj izazivanja građanskog rata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here