Ljiljana Bulatović Medić o nagradi „Zlatno pero“

0
105

Ljiljana Bulatović Medić, novinarka, publicistkinja i književnica rekla je da je njen rad uvek izazivao burne reakcije javnosti, ali da je lik i delo generala Mladića velika tema kojom se bavila i zbog koje je vredelo stradati ponekad, ali i ostati dostojanstven u iznošenju istine.

Novinarka Ljiljana Bulatović-Medić nosilac je priznanja „Zlatno pero“ Društva novinara Vojvodine. 2018. godine je tu nagradu u zgradi Vlade Vojvodine pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uručila Ljiljani Bulatović-Medić, bivšoj novinarki RTS i Ekspres politike, autorki više knjiga u kojima se govori o Ratku Mladiću. Upitali smo Ljiljanu Bulatović-Medić šta ju je motivisalo da se u svojim knjigama bavi baš tematikom lika i dela Ratka Mladića.

Nagrada „Zlatno pero“ dodeljuje se za ukupan novinarski angažman, a taj angažman u slučaju novinarke Ljiljane Bulatović Medić podrazumeva i knjige „Srebrenica – laž i podvala srpskom narodu“, „Ratko Mladić“ i  „Raport komandantu“. Tokom promocije knjige u Moskvi novinarka Ljiljana Bulatović Medić je izjavila da je General Mladić njen brat po duhu i ratni drug. Ona je dodala da su sve njene knjige posvećene Vojsci Republike Srpske i srpskom narodu, čiji simbol on predstavlja. Napisala je i tri knjige o Srebrenici, knjigu o Radovanu Karadžiću i majci bivšeg predsednika Republike Srpske. Iako je ova nagrada izazvala buru i podeljenost u novinarskom svetu, Medić je rekla da je ona uvek volela da se bavi istraživačkim novinarstvom i to temama koje su takve da izazivaju reakcije javnosti, ali da je zbog knjiga o Ratku Mladiću čak bila zabranjivana. Naglasila je da je zbog tematike kojom se bavila i lika i dela Ratka Mladića, vredelo ponekad i propatiti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here