Ministar Stefanović se sastao sa mađarskim ministrom odbrane

0
68

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović boravi u Budimpešti, gde je održana zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske. Ministar Stefanović prethodno je imao bilateralni sastanak sa mađarskim kolegom ministrom dr Tiborom Benkom.

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović boravio je u Mađarskoj gde je prisustvovao zajedničkoj sednici vlada dveju zemalja. Ministar Stefanović je iskoristio ovu priliku i za sastanak sa mađarskim ministrom odbrane Tiborom Benkom. Dvojica ministara ocenila su da je saradnja u oblasti odbrane dveju zemalja veoma sadržajna i da je karakteriše obostrano opredeljenje za njeno dalje unapređenje. Kako su istakli, težišne oblasti su vojno-vojna, koja se realizuje kroz zajedničke vežbe i učešće u multinacionalnim vežbama, kao i vojnotehnička saradnja.

Ministar Stefanović istakao je da Srbija kao vojnoneutralna zemlja nastavlja da vodi balansiranu politiku odbrane i da radi na razvoju saradnje sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa svojim nacionalnim interesima i spoljnopolitičkim prioritetima. On je, takođe, naveo da je jedan od tih prioriteta i regionalna saradnja, te da upravo zbog toga naša zemlja aktivnostima u okviru regionalnih inicijativa i organizacija radi na jačanju sopstvene bezbednosti i ujedno daje svojevrstan doprinos stabilnosti našeg regiona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here