Država nije stvorila uslove za pravi oporavak privrede

0
58

Profesor dr Slobodan Komazec, makroekonomski i monetarni stručnjak je rekao da privreda u Srbiji bukvalno preživljava, da je pomoć koja je dobijena od države bila dovoljna samo da bi se premostio krizni period, ali ne i da bi se privreda postavila na zdrave osnove.

Makroekonomski i monetarni stručnjak prof. dr Slobodan Komazec izjavio je da se privreda koprca, jer se u privredne strukture ubacuju nesposobni, slabo i na brzinu školovani kadrovi sa falsifikovanim diplomama, koji samo služe partiji da preko nje isisavaju poslednje životne sokove iz preduzeća, koja postaju ogoljena, bez perspektive, uvučena u gubitke i stečajni proces. Upitali smo profesora Komazeca kako, u takvim okolnostima, ekonomiju možemo vratiti na zdrave osnove.

U sklopu trećeg paketa pomoći privredi od strane države, ukupne vrednosti 266 milijardi dinara, prema navodima, do sada su isplaćena 3 minimalca za više od 1,2 miliona građana, 60 evra za nezaposlene, prvih 30 evra za 5,7 miliona građana kao i 3.000 dinara za sve vakcinisane. Ipak, isplata nije gotova i postoji još nekoliko isplata koje naši sugrađani mogu da očekuju. U narednom periodu novac od države će dobiti svi građani koji su se prijavili za 60 evra pomoći, autoprevoznici, slobodni umetnici zaposleni u turizmu i ugostitelji, kao i penzioneri. Analizirajući situaciju u privredi i pomoć koju je ona dobila od države, profesor dr Slobodan Komazec, makroekonomski i monetarni stručnjak, rekao je da pružena pomoć nije dovoljna da bi privreda stala na noge posle udara korone. On je dodao da je privreda i pre toga bila u veoma lošoj poziciji, ali da je situacija sa pandemijom samo pogoršala stvari.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here