Milojko Pantić – Kosovo je priznato kao država

0
346

Političari od vremena Miloševića do današnjih dana amputirali su Kosovo od Srbije i tek kada padne vlast otkriće se koliko je novca građana Srbije otišlo na Kosovo izabranim ljudima bliskim vlastima, rekao je legendarni sportski komentator Milojko Pantić.

Analizirajući obećanja vladajućeg režima, novinar Milojko Pantić je u svojoj kolumni rekao da je Aleksandar Vučić Srbima obećao ulazak u Evropsku uniju do 2020, a međunarodnim faktorima da će rešiti problem Kosova. Danas, 2021. godine, prema rečima Pantića, Srbija ne samo da je svemirski daleko od Evropske unije, već je i zvanično najsiromašnija i najkorumpiranija zemlja Evrope. On je dodao da što se Kosova tiče, građani Srbije su bili i ostali taoci bivše južne pokrajine zahvaljujući nacionalistički orijentisanim političarima i na vlasti i u opoziciji. Zamolili smo Milojka Pantića da prokomentariše dijalog koji se vodi oko Kosova i iznese svoja očekivanja u vezi sa razrešenjem ovog pitanja.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je izjavio da je rebalansom budžeta Srbija izdvojila četiri milijarde dinara za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i naveo da su ta sredstva namenjena za finansijsku pomoć građanima, ali i za kapitalne projekte kao što su izgradnja novih bolnica, vrtića, zgrade Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici. Legendarni sportski komentator Milojko Pantić je mišljenja da najveći deo od 600 miliona evra koje na godišnjem nivou Srbija izdvaja za pomoć Srbima na Kosovu, odlazi ljudima bliskim srpskim vlastima iz ove pokrajine, a kao dokaz da je Kosovo već priznato kao nezavisna država Pantić navodi činjenicu da ni predsednik Vučić ne može da uđe na teritoriju Kosova bez odobrenja kosovskih vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here