Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je 11 novih konkursa

0
65

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je 11 novih konkursa, koji će biti otvoreni do kraja ove godine ili do utroška sredstava. Ovi konkursi su namenjeni poljoprivrednim gazdinstvima – pravnim i fizičkim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava.Reč je o povoljnim kreditnim linijima u okviru kojih kamatna stopa iznosi jedan odsto.

Raspisani su sledeći konkursi: Za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske, priključne) u poljoprivredi u 2021. godini. Za dodelu kredita za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje i bušenje bunara u 2021. godini. Za dodelu kredita za nabavku opreme za stočarske farme u 2021. godini.  Za dodelu kredita za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo u 2021. godini.  Za dodelu kredita za nabavku novih zaštićenih bašta kao što su plastenici i staklenici i opreme u njima u 2021. godini. Za dodelu kredita za finansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u sektoru prerade voća, grožđa i povrća u 2021. godini.

Za dodelu kredita za nabavku novih sistema protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda u 2021. godini. Za dodelu kredita za izgradnju objekata i nabavku opreme namenjene skladištenju žitarica, voća i povrća kao što su silosi, podna skladišta i hladnjače. Za dodelu kredita za nabavku kvalitetne teladi i prasadi za tov u 2021. godini. Za dodelu kredita za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u govedarstvu, ovčarstvu, kozarstvu i svinjarstvu u 2021 godini. Za dodelu kredita za podizanje višegodišnjih zasada voća i vinograda u 2021. godini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here