Uloga u Šekspirovom komadu je bitna zbog ličnog rasta glumca

0
189

Uloga u Šekspirovom komadu je bitna zbog ličnog rasta glumca koji je prošao taj proces, izjavila je glumica Olivera Peruničić. Ona  je devojka koja je posle završenih master studija psihologije na Univerzitetu u Beogradu, upisala studije glume na prestižnoj glumačkoj akademiji ,,Stela Adler” u Los Anđelesu. U diplomskoj predstavi, Šekspirovoj drami ,, Sve je dobro što se dobro svrši” igrala je glavnu ulogu a to iskustvo smatra važnim jer  glumiti u Šekspirovim delima zahteva rad na sopstvenim glumačkim potencijalima kako bi se veličina njegovog dela uspešno predstavila publici.

Rad na Šekspirovim pozorišnim komadima smatra se vrhuncem ostvarenja kako u dramatugiji, tako i u glumačkom pozivu. Igrati Šekspirove drame predstavlja veliki izazov za svakog glumca. Naša mlada glumica Olivera Peruničić igrala je glavnu ulogu u Šekspirovom komadu „Sve je dobro, što se dobro svrši“ koja je sjajno prihvaćena u Americi. Redovno izvođenje te predstave zaustavile su epidemiološke mere koje su prekinule normalan rad pozorišta. Upitali smo glumicu Oliveru Perunučić šta je za nju i njenu karijeru značila glavna uloga u Šekspirovom komadu.

Mlada Beograđanka Olivera Peruničić, diplomirala je psihologiju na Univerzitetu u Beogradu i posle završenih master studija psihologije u svom rodnom gradu,  poželela je da uči glumu u Americi  gde je primljena na jednu od najuglednijih škola glume na svetu, prestižnu  akademiju “Stela Adler” u Los Anđelesu. U diplomskoj predstavi, Šekspirovoj drami ,,Sve je dobro što se dobro svrši”, igrala je glavnu ulogu. Ova talentovana i perspektivna glumica ne misli da glavna uloga u Šekspirovoj drami može bitno da utiče na njenu karijeru ali da je to svakako plus kod reditelja i kolega kada znaju da je glumac sa kojim rade imao takvo iskustvo kakvo daje gluma u nekom Šekspirovom delu. Po Oliverinim rečima, glumiti u Šekspirovom komadu je važno zbog ličnog rasta samog glumca jer velike reči, metafore i Šekspirov stil pisanja  iziskuju od glumca maksimum rada na sebi da bi mogao  publici da prenese i predstavi svu velicinu  Šekspirovog dela.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here