Srđan Škoro – Partijski zakoni za Palmu

0
67

U slučaju Dragana Markovića Palme tužilaštvo će postupati u skladu sa partijskim zakonima vladajuće stranke, izjavio je novinar Srđan Škoro. Prema njegovom mišljenju, u Srbiji je nemoguće pokrenuti ozbiljniji sudski postupak u kome će svedoci biti zaštićeni jer tužilaštvo postupa u skladu sa partijskim zakonima vladajuće stranke.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu saopštilo je da je utvrdilo da za sada nema osnova sumnje i dokaza za pokretanje krivičnog postupka, zbog navodnog podvođenja žena u Jagodini, za koje je u aprilu čelnike tog grada javno optužila predsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić. Tepić je navela da, iako je tužilaštvo naznačilo da ovim nije odustalo od prikupljanja podataka i pozvalo građane da pomognu saznanjima, ovakav postupak je sraman, ali i opasan. Zamolili smo novinara Srđana Škora da prokomentariše razvoj događaja u vezi sa ovim slučajem.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da je Više javno tužilaštvo u Kraljevu saopštilo da nema elemenata za pokretanje istražnog postupka protiv njega, povodom optužbi za podvođenje žena i maloletnica na privatnim žurkama u Končarevu i Jagodini. Ovo tužilaštvo je utvrdilo da za sada nema osnova sumnje i dokaza za pokretanje krivičnog postupka protiv Dragana Markovića Palme, kao i da su u toku provera, prikupljena obaveštenja od 30 građana na koje je Tepić ukazala u svojim izjavama datim u tužilaštvu i pred organima gonjenja, za koje se smatralo da imaju neposredna saznanja o krivičnom delu i učiniocima ili da su koristili seksualne usluge navedenih ženskih osoba, odnosno da su učestvovala u njihovom podvođenju. Svi navedeni građani su negirali da imaju bilo kakva saznanja i bilo kakvu vezu sa tim događajem, kaže se u saopštenju tužilaštva. Komentarišući nastalu situaciju Srđan Škoro je rekao da će i u ovom slučaju kao i u drugim bitnim stvarima tužilaštvo postupati u skladu sa partijskim zakonima vladajuće stranke i da je nemoguće u našim uslovima očekivati neki ozbiljniji postupak gde će saslušanim svedocima biti ponuđena zaštita.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here