Đorđe Vukadinović – Ne bi bilo neočekivano da se SPS utopi u Srpsku naprednu stranku

0
109

Politički analitičar Đorđe Vukadinović, rekao je da je gotovo očigledna mogućnost da SPS doživi sudbinu SPAS-a, ali da bi to bilo tužno za jednu tako veliku stranku sa ozbiljnom tradicijom, ukorenjenu u jednom delu biračkog tela.

Najveći deo rukovodstva Socijalističke partije Srbije, koju predvodi Ivica Dačić, želi svog kandidata na izborima za predsednika Srbije. S druge strane, Dačić je javno ponovio da bi trebalo da budu održani zajednički sastanci Srpske napredne stranke i SPS-a o predstojećim izborima i poručio da je moguće i da SPS samostalno nastupi u „izbornoj trci“, ali da bi onda bilo potrebno da funkcioneri partije prikupe novčana sredstva za kampanju i da budu spremni i na gubitak funkcija u narednom sazivu vlasti. Zamolili smo urednika “Nove srpske političke misli” Đorđa Vukadinovića da prokomentariše da li je moguć scenario u kome bi SPS prošao kao SPAS.

Delegacije Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke, počele su razgovore o pripremama za predstojeće izbore i o nastavku saradnje na realizaciji ciljeva državne i nacionalne politike. Nakon sastanka, Ivica Dačić je novinarima u sedištu Socijalističke partije Srbije rekao da je zajednička ocena da je SNS spreman za nastavak saradnje sa SPS-om. Dačić je potvrdio da je i sa strane SPS-a, takođe izražena puna spremnost da nastave saradnju i sada, i u periodu posle sledećih izbora. Dačić je dodao i da nije bilo reči o kadrovskim rešenjima, a da se razgovaralo i o drugim temema, kao što su region, spoljna politika, ekonomska situacija, pritisci na Srbiju. Analizirajući odnos SNS-a i SPS-a, politički analitičar Đorđe Vukadinović, rekao je da je vrlo moguć scenario u kome bi se SPS utopio u SNS, što je degradirajuće za stranku koja prilično dugo postoji na političkoj sceni i ima svoje biračko telo. Vukadinović je naglasio da ukoliko bi došlo do toga da SPS doživi sudbinu SPAS-a, postoji mogućnost da bi političari SPS-a imali čak slabiji status od Šapića i SPAS-a.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here