U Zrenjaninu je održana tradicionalna Trka za srećnije detinjstvo

0
90

U Zrenjaninu je održana tradicionalna humanitarno-rekreativna manifestacija „Trka za srećnije detinjstvo“. Trka koja se u našem gradu održava već četiri decenije je i ove godine okupila veliki broj učesnika.

Zrenjaninski mališani ulepšali su tradicionalnu humanitarno-rekreativnu manifestaciju “Trka za srećnije detinjstvo”,koja je odražana proteklog vikenda u Zrenjaninu. Pod sloganom “Imamo cilj, dođi na start!” trčali su i družili se dečaci i devojčice iz Predškolske ustanove i zrenjaninskih škola. Sem takmičarskog karaktera mnifestacija je imala i humanitarnu stranu pa su organizovani brojni sadržaji posvećeni zdravlju stanovništva, deci sa posebnim potrebama i socijalno ugroženim kategorijama kroz realizaciju akcije “Sportom za bolje sutra”.

Trku su simbolično otvorili i prvi je istrčali članovi Udruženja za pomoć mentalno nedovoljn razvijenim osobama “Suncokret” iz Zrenjanina i njihovi gosti, mladi iz Udruženja “Altruist” iz Žablja. Sem same trke organizovani su besplatni preventivni pregledi, merenje krvnog pritiska, šećera u krvi i dobrovoljno davanje krvi u transfuziomobilu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here