Sastanak Vučića sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata

0
27

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubarakom Al Daherijem, koji mu je preneo pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda, uz poziv da prisustvuje otvaranju „Nedelje održivosti 2021“ početkom naredne godine u Abu Dabiju.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubarakom Al Daherijem. Predsednik je tom prilikom, uz zahvalnost i pozdrave šeiku Mohamedu, sa zadovoljstvom prihvatio poziv da učestvuje na manifestaciji „Nedelja održivosti 2021“ , posvećenoj razvoju tehnologije i veštačke inteligencije i njihovoj primeni u različitim sektorima privrede i drugim sferama života. Predsednik Vučić je čestitao rukovodstvu i građanima UAE na uspešnoj organizaciji Svetske izložbe EXPO 2020, koja će ove sedmice biti otvorena u Dubaiju. Dvojica sagovornika su se saglasili da je i ova prestižna manifestacija potvrda visokog ugleda i sve većeg uticaja UAE u svetu.

Predsednik Vučić je, imajući to u vidu, rekao da je zahvalan šeiku Mohamedu, za kojeg ga veže iskreno prijateljstvo, što posvećuje pažnju razvoju odnosa Srbije i UAE. Predsednik Vučić i ambasador Al Daheri su ovom prilikom razgovarali o daljem razvoju bilateralnih odnosa i potencijalima za saradnju u različitim oblastima, konstatujući da zajednički projekti Srbije i UAE značajno doprinose ekonomskom razvoju naše zemlje. Predsednik Vučić je rekao da je ponosan na napredak projekta Beograd na vodi, koji je postao simbol glavnog grada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here