Ministar Vulin potpisao sporazum sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal

0
64

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin, potpisao je danas sa višim koordinatorom Programa Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal sporazum koji bi trebalo da dovede do boljih i efikasnijih rezultata u borbi protiv prekograničnog kriminala.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i viši koordinator Programa Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNDOC) Ketil Otersen potpisali su danas u Beogradu sporazum koji će doprineti boljim i efikasnijima rezultatima u borbi protiv prekograničnog kriminala. Po potpisivanje Sporazuma, ministra Vulin je istakao da je višegodišnja saradnja sa Kancelarijom UN za drogu i kriminal izuzetno uspešna i da će uspostavljanje projekata aerodromske komunikacije i programa kontrole kontejnera doprineti postizanju međunarodnih standarda na aerodromu „Nikola Tesla“ po pitanju kontrole prelaska roba i putnika.  Prema njegovim rečima, kroz beogradski aerodrom godišnje prođe veliki broj putnika i robe, ali zahvaljujući ozbiljnom i predanom radu policijskih službenika on je bezbedan i svi koji dođu u Srbiju mogu da budu uvereni da su maksimalno sigurni i zaštićeni.  Kako je naveo, napori koje srpska policija ulaže u borbu protiv prekograničnog kriminala i kojima je zadat snažan udarac organizovanim kriminalnim grupama, od velikog su značaja za bezbednost čitavog regiona, pa i šire. Narkotici, koji se zaplene u Beogradu, kako je istakao, znače manje droge na ulicama Beča ili Pariza i zato borba protiv organizovanih kriminalnih grupa koje truju i ubijaju decu mora biti uz punu saradnju, kako bismo bili uspešni. Srbija je pouzdan partner u borbi protiv svih vidova kriminala i kada se o nečemu dogovorimo to ostane zapisano u kamenu istakao je ministar Vulin.

Koordinator Programa Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal Otersen zahvalio se ministru Vulinu na uspešnoj saradnji i izrazio uverenje da će obuke i donacije u okviru programa za srpsku policiju doprineti da bude još bolja i efikasnija. Prema njegovim rečima, cilj ovog projekta je suzbijanje prekograničnog kriminala i doprinos Srbije u toj borbi je značajna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here