Slobodan Reljić – Zapad čeka priznanje nezavisnosti Kosova od strane Srbije

0
119

Novinar Slobodan Reljić je rekao da se Srbija nalazi u tragikomičnoj situaciji i da su nama garanti i zaštitnici u pregovorima oni koji žele da Kosovo bude samostalno.

Američki Stejt department je predsednici Kosova Vjosi Osmani jasno stavio do znanja neslaganje sa načinom na koji su kosovske institucije uspostavile reciprocitet za registarske tablice vozila sa Srbijom, slanjem specijalnih snaga na sever zemlje. Zamolili smo novinara Slobodana Reljića da prokomentariše odnos Zapada kada je u pitanju situacija na severu Kosova i Metohije.

Predsednica Kosova je tokom prošle nedelje boravila u SAD gde se na marginama Generalne skupštine UN, sastala sa predstavnicima mnogih država, ali nije zabeležen nijedan sastanak na visokom nivou sa predstavnicima američke vlade. Prištinska televizija Klan Kosova prenela je vest o stavu Stejt departmenta povodom najnovijih dešavanja na severu Kosova. Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel takođe je pozvao na deeskalaciju situacije na severu Kosova i nastavak pregovora u Briselu. Novinar Slobodan Reljić, povodom reakcije zvaničnika sa Zapada, izjavio je da se stav Zapada nije promenio prema Srbiji, a ni prema Kosovu, i da se radi o njihovom uobičajenom načinu optuživanja obe strane. Reljić je dodao da je Srbija u krajnje nezavidnoj situaciji u kojoj su joj garanti i zaštitnici u pregovorima oni koji ustvari žele da Kosovo bude nezavisno, te da se samo očekuje da srpski zvaničnici tu nezavisnost priznaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here