Demokratska stranka – Ponosni na 5. oktobar

0
117

Demokratska stranka se ponosi svojim doprinosom u pobedi nad režimom Slobodana Miloševića 5. oktobra 2000. godine kojom je odbranjena izborna volja građana Srbije iskazana na izborima održanim 24. septembra 2000., saopšteno je iz ove stranke povodom godišnjice petooktobarskih promena.

Iz Demokratske stranke je povodom 5. oktobra poručeno da se ova stranka ne odriče petooktobarskih ideala slobodne, demokratske i evropske Srbije zbog kojih su građani Srbije izašli na ulice i srušili, kako su naveli, kriminalizovanu, pljačkašku i u ratovima i političkim obračunima krvlju uprljanu vlast. U saopštenju ove stranke dalje se navodi: „Uvek ćemo svedočiti o istini da je većina građana Srbije do 5. oktobra 2000. godine živela u zemlji hiperinflacije, nestašica, ratova i opšte bede, te da je tog dana Srbija spasena od potpunog ekonomskog, političkog i društvenog sloma. Nikad nećemo kao istinu prihvatiti laži koje o našoj borbi protiv ratno-kriminalne politike iz devedesetih godina već dve decenije šire Aleksandar Vučić, njegove pristalice i drugi ostaci Miloševićevog režima.

Društvena i politička regresija u koju je Srbija ušla 2012. godine i u kojoj su poništene mnoge tekovine Petog oktobra, za Demokratsku stranku je privremeno stanje koje će se okončati novom pobedom naroda Srbije i pravde nad silom i nepravdom. Peti oktobar je bio i ostao naša večita inspiracija i nepobitan dokaz da su želja i potreba ljudi za normalnim životom u uređenoj, demokratskoj i u moderni svet integrisanoj zemlji jače od svake nazadne i autokratske vlasti. To je istovremeno i putokaz kako se može i treba boriti protiv sadašnjeg režima koji po mnogim svojim karakteristikama predstavlja naslednika i sledbenika režima Slobodana Miloševića, ojačanog upravo za petooktobarsko iskustvo poraza i pada.

Strah od novog Petog oktobra je danas nesumnjivo najveća noćna mora Aleksandra Vučića. Zbog tog straha on i čini sve što je u njegovoj moći da spreči udruživanje svojih političkih protivnika i građana koji sve teže preživljavaju njegovo „zlatno doba“. Zato Demokratska stranka povodom godišnjice istorijskih događaja iz 2000. godine ponovo poziva na otpor, udruživanje snaga i zajedničku borbu u kojoj ima mesta za sve koji iskreno žele da žive u boljoj, uspešnijoj i srećnijoj zemlji od  sadašnjeg provizorijuma u kojem nas je utamničila Vučićeva političko-mafijaška hobotnica i Srpska napredna stranka“ navodi se na kraju saopštenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here