Ministar Vulin sa ministrom spoljnih poslova Austrije o migrantskoj krizi

0
58

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Beču, nakon sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Austrije Karlom Nehamerom, da Srbiju i Evropsku uniju pogađaju isti bezbednosni izazovi, organizovani kriminal i iregularne migracije, na koje se uspešno može odgovoriti samo čvrstom saradnjom i zajedničkim radom.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin, sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Austrije Karlom Nehamerom. Istakavši da se Srbija, iako nije članica Evropske unije, suočava sa istim izazovima kao i države članice, ministar Vulin je rekao da u borbi protiv posledica iregularnih migracija, za koje nije ni najmanje kriva, naša država treba da ima položaj i pomoć kao da je članica EU.

Ministar Vulin je naglasio da Austrija neće postati uspešnija i stabilnija ako Balkan postane mesto na kome će desetine hilјada migranata pokušavati da pređu u nju, niti će Srbija biti stabilna i sigurna ukoliko Severna Makedonija postane prostor na kome će hilјade migranata nekontrolisano lutati i pokušavati da pređu na naš prostor.

Ministar Nehamer istakao je da Austrija i Srbija imaju zajednički cilј – da intenzivnom saradnjom stanu na put krijumčarima lјudi i iregularnim migrantima. Naglasio je da taj zajednički rad daje dobre rezultate i da su zahvalјujući saradnji sa srpskom policijom uhapšena 144 krijumčara lјudi i uhvaćeno više od 6.000 migranata. Austrijski ministar istakao je važnost platforme za borbu protiv iregularnih migracija, čiji je deo i Srbija, kao jedan od osnivača.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here