Goran Davidović – Putin nema konkurenciju

0
145

Stranka Jedinstvena Rusija na poslednjim parlamentarnim izborima osvojila je 324 od ukupno 450 poslaničkih mesta u Dumi, što je 19 mandata manje u odnosu na izbore koji su održani pre pet godina, ali prema mišljenju Gorana Davidovića, to ne može da utiče na pad rejtinga aktuelnog predsedika Rusije.

Izborna komisija Ruske Federacije potvrdila je izborne rezultate prema kojim je vladajuća partija Jedinstvena Rusija osvojila 324 od ukupno 450 poslaničkih mesta u Dumi, mada su istraživanja javnog mnjenja sprovedena u proteklih nekoliko meseci pokazivala da ona gubi popularnost. Da li takvi pokazatelji govore i o rejtingu predsednika Putina, pitali smo Gorana Davidovića, vođu „Nacionalnog stroja“.

Parlamentarni izbori u Rusiji su održani od 17. do 19. septembra. Izlaznost na izborima je bila 51,74 posto, a glasalo je više od 56,4 miliona ljudi. Ukupno osam političkih stranaka, zajedno sa pet nezavisnih kandidata, ušlo je u novi saziv parlamenta. Jedinstvena Rusija, partija koja podržava ruskog predsednika Vladimira Putina, osigurala je 324 od ukupno 450 poslaničkih mesta, Komunistička partija će imati 57, Pravedna Rusija 27, Liberalno demokratska partija 21 i Novi ljudi 13 poslanika. Vladajuća Jedinstvena Rusija je na izborima 2016. godine osvojila 343 poslanička mesta, što je 19 više u odnosu na poslednje izbore, ali po mišljenju Gorana Davidovića to nije pokazatelj pada popularnosti aktuelnog predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, za koga smatra da nema konkurenciju i da će biti doživotni predsednik Rusije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here